Malware?
Sommige mensen krijgen een vreemde (Russische?) site te zien als ze naar Whatabeauty surfen.
We zijn er hard mee aan het werk, maar let dus allemaal even op je virusscanner en laat het me vooral weten als je iets raars tegenkomt. Er is ook een malware virus gaande via Facebook, dus wie weet heeft dit iets met elkaar te maken. Wij weten in elk geval niet zo goed meer waar we het nog moeten zoeken, onze beide computers zijn gewoon helemaal schoon (geen virussen, geen malware, niks). We hebben de scan er over gehaald en onze wachtwoorden gewijzigd en verder kan ik er nu niet zoveel aan doen.
Ik wacht nog op antwoord van onze hosting, maar ik ben bang dat dat wel maandag zal worden.
Laat het me even weten als jullie ook die rare site te zien hebben gekregen alsjeblieft en of je het probleem ook ergens anders dan op Whatabeauty bent tegengekomen! Alvast bedankt en sorry voor het ongemak :(
Edit: Er hebben een aantal IT’ers naar de site gekeken en hoogst waarschijnlijk komt de Malware niet bij ons vandaan. Waarom jullie er dan precies bij ons last van hebben is niet helemaal duidelijk, dus ik ga wel nog de hosting er naar laten kijken maandag!
Ben je niet helemaal zeker, kijk dan even op safeweb.norton.com en www.siteadvisor.com
Daar kan je Whatabeauty.nl scannen (en zien dat hij dus helemaal veilig is op dit moment), maar ook andere sites waar je regelmatig komt, wie weet komt op die manier nog boven water waar de fout wél zit.
Edit… again: Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die de melding krijgen dat er Malware gedecteerd is, kan er helaas niets anders aan doen dan wachten tot maandag. En ik snap er echt niks van, want alle virusscanners zeggen dat hij schoon is.
Edit: Er is tot half 3 aan de site gewerkt (door Tim, yayy thanks ^^) en hij krijgt niet alles er uit, maar het lijkt er op dat het grootste probleem nu weg is. Of alles gewoon kan blijven functioneren met al die troep nog achter de schermen is de vraag. We gaan het vandaag maar even aankijken en wachten wat de hosting morgen voor me kan betekenen. Laat het me even weten als je nog steeds die rare dingen te zien krijgt alsjeblieft.

Vreemd zeg… Ik krijg niks te zien, gewoon de website zoals hij altijd is.
Laatst wel een virus opgepikt op een andere blog waardoor mijn hele harde schijf gecrashed was :s Dat bleek toen het Sality.gen virus te zijn :s
Maar is het echt een probleem van vandaag want 2 dagen geleden was er even iets vreemds op bloglovin waardoor je allerlei vreemde zweedse/finse websites te zien kreeg…
Like:
0
[Reply]
Linda Reply:
February 26th, 2012 at 00:27
Het is van een paar dagen terug ook al ja.
Like:
0
[Reply]
Ik heb nou meerdere keren voor je getest en heb nergens last van. Je zou toch denken dat ik ondertussen wel besmet zou moeten zijn als het van WaB kwam. Bovendien geven alle scans de site schoon aan.
Zeg nooit nooit, maar het zou ook wel eens van een site kunnen komen waar veel mensen van hier ook komen.
Like:
0
[Reply]
Mja, ik klikte (eergisteren) via Sanne’s YT filmpje op de link naar jullie site en binnen een paar seconden zat m’n laptop onder de troep :/
Like:
0
[Reply]
Sanne Reply:
February 27th, 2012 at 00:37
Ja sorry, zover ik daarvoor sorry voor kan zeggen maar alsnog voel ik me er een beetje lullig over. Ik had het idd ook alleen als op die link klikte.
Like:
0
[Reply]
Ik heb er geen last van, ik weet wel dat Bloglovin (en ik weet niet of die mensen via bloglovin keken) wel problemen heeft gehad. Ik kreeg namelijk bij meerdere blogs via bloglovin vreemde blogs te zien. Via bloglovin is het probleem nu verholpen.
Like:
0
[Reply]
Eerst had ik dit bij bloglovin, als ik op jullie site klikte kreeg ik inderdaad zo´n andere site. Maar nu doet hij het weer gelukkig.
xx
Like:
0
[Reply]
Ik heb er nog geen last van gehad.. Alleen op bloglovin dat met die site’s, maar dat heeft natuurlijk niets met die van jullie te maken. Dus ik weet het ook niet..
Like:
0
[Reply]
Dat is vervelend! :(
Ik heb er zelf geen last van als ik jullie site intik, alleen bij het linkje wat bij youtube staat.
Ik hoop dat het snel is opgelost!
Like:
0
[Reply]
Ik heb gelukkig nergens last van! Ik hoop dat het probleem snel opgelost is, want het is wel heel vervelend..
Like:
0
[Reply]
wat een drama zeg… hoop voor jullie dat het opgelost kan worden.. ik heb nu nergens geen last van dus! Succes
Like:
0
[Reply]
nergens last van, ik had het laatst wel bij bloglovin?
Like:
0
[Reply]
heel vreemd ja, had het laatst ook.
Like:
0
[Reply]
ik heb er geen probleem mee gehad :O
alleen wel met bloglovin die een soort van gehacked was laatst, ook bij mijn eigen blog had ik dat probleem maar dat is allang opgelost :)
Like:
0
[Reply]
Ik heb er helemaal geen last van gehad. Misschien komt dat ook omdat ik een macbook heb, en dus ander software? Ik zie gewoon jullie site :)
Like:
0
[Reply]
niets van gemerkt..
Like:
0
[Reply]
Ik heb er ook niets van gemerkt..
Like:
0
[Reply]
wat vervelend allemaal zeg. Maar ook ik heb niets van gemerkt…
Like:
0
[Reply]
Geen last van gehad. Wel rot!
Like:
0
[Reply]
Ook hier geen last van virussen ofzo!
Like:
0
[Reply]
Wat vervelend. Ik heb zelf nooit problemen als ik de site bezoek.
Like:
0
[Reply]
Ja ik had er ook last van! Ik had via je laatste filmpje op YouTube gereageerd. Nu zie ik gelukkig weer de gewone site!
Like:
0
[Reply]
Zo te horen is het echt weg! Fijn :)
Like:
0
[Reply]
Sanne Reply:
February 27th, 2012 at 00:38
Yes, ik heb er ook geen last meer van. Ik ben je heel dankbaar. :)
Like:
0
[Reply]