Alles goed gezien

Het menselijk lichaam is een waar wonder. Ons zelfhelende vermogen is enorm en soms, zelfs met de kennis van nu, nog verbazingwekkend. Maar er treedt heel natuurlijk ook slijtage op. Dit gebeurt meestal over een hele lange periode van gebruik. Net zoals met een huishoudelijk apparaat eigenlijk. Niks geks dus. Ieders lichaam is weer anders en dus zal het verloop van de zojuist genoemde slijtage ook bij iedereen anders zijn. Maar dat hoeft de kwaliteit van je leven niet te beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan verminderd zicht. Daar zijn tal van oplossingen voor. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Met een boekje op de bank

Heel veel mensen kunnen enorm genieten van het thuiskomen na een lange dag om vervolgens met een boekje op de bank te ploffen. Dat is één van die zeldzame momentjes op een dag die we voor onszelf hebben in deze drukke maatschappij. Het is dan ook voor veel mensen heel jammer als hun zicht achteruitgaat en ze niet meer goed kunnen zien, bijvoorbeeld bij het lezen. Andere afstanden en dergelijken zijn misschien nog prima te zien. Dan heb je een specifiek hulpmiddel nodig voor jouw probleem. En die zijn er! Denk bijvoorbeeld aan de leesbril of een heren bril ontworpen ter ondersteuning van dichtbij.

Gedurende de gewone dag

Maar het kan ook goed zijn dat graag zo’n hulpmiddel hebt bij je zicht gedurende de hele dag. bijvoorbeeld als je merkt dat zelf scherpzien niet zo goed meer lukt of als je moeite hebt met het zien van dingen die verder weg zijn. Een opticien kan je hier goed mee helpen. Hij of zij kijkt samen met jou naar wat je nodig hebt en biedt de brillen aan die daarbij horen. Bij Charlie Temple hebben ze een breed aanbod aan brillen. Zo weet je bij hen dat er altijd iets voor jou bij zit.

Alles tezamen

Liever alles samen? Dat kan ook! Namelijk met een multifocale bril. Dit is een ‘gewone’ bril met een apart ingebouwd deel dat dient als leesbril, onderin het glas. Zo hoef je in feite maar één bril te hebben en dat maakt dit hulpmiddel wel heel makkelijk. Zeker wanneer je ondersteuning voor zowel dichtbij als veraf nodig hebt. En door maar één bril te hebben, raak je hem ook niet zo snel kwijt. Je gebruikt hem immers continu en hoeft hem niet af te wisselen.

Weet jij al wat jij nodig hebt?

Geef een reactie