Caravan huren

Waarom een caravan huren een ware beauty van het leven is

Als blogger van What a Beauty kom ik vaak dingen tegen. Ik probeer nieuwe dingen om levenservaringen op te doen en de echte beauty’s van het leven te ontmoeten. Soms zijn ze vanzelfsprekend, zoals het maanlicht dat door de bomen schijnt op een zwoele zomerse zondagavond. Maar de beauty die ik afgelopen weekend tegenkwam was minder vanzelfsprekend. Een caravan huren. Wat? Juist.

Een caravan huren als avontuur

De meeste mensen gaan een caravan huren als ze op vakantie willen. Of om het uit te proberen als voorloper op een caravan kopen. Ik deed het om een heel andere reden. Om mijn horizon te verbreden. Het begon met mijn eerste blik op een caravan. Het zag er oud en krakkemikkig uit, maar de mensen die erin zaten hadden de leukste tijd van hun leven. Een caravan huren was mijn volgende stap.

Waar ik door werd geïnspireerd

De mensen die in de caravan de leukste tijd van hun leven aan het beleven waren. Dat waren degenen die mij inspireerden voor een caravan huren. Het regende. Daar baal je van als caravan-ganger, dacht ik. Integendeel. De mensen met de caravan gingen in het rijdende huisje zitten, aan een tafel die nauwelijks groter was dan een stoeptegel. Ze haalden de kaarten uit een van de mini-ladekastjes en de vrouw van het stel zei iets als: ‘Spelletje doen?’. Gierend van het lachen zaten ze daar met een enkel lichtje boven hun hoofd, schuilend voor de regen. Een caravan huren leek mij nog niet eens zo’n slecht idee.

Een caravan huren in mijn eentje

De mensen die de lol van hun leven beleefden, waren natuurlijk met z’n tweeën. Ik besloot: een caravan huren. Alleen. Dat zou de dynamiek alleen maar versterken. Ik moest er even uit. Ik was zenuwachtig, maar dat hoorde. Denk ik. Van tevoren had ik uitgezocht of ik een extra rijbewijs nodig had voor een caravan huren. Dit was gelukkig niet zo, tot een bepaald aantal kilo’s. Ik koos gewoon de kleinste caravan die er was, en nam zo weinig mogelijk mee.

Daar ging ik dan, de wijde wereld in. Ik wist niet waar ik heen ging, of waar ik heen wilde. Het enige waar ik bekend mee was, was de oneindige verte. Ik hoefde me geen zorgen te maken over waar ik belandde. Het zou goed komen. Een caravan huren heeft mij veel gebracht. Ik zou het iedereen aanraden. Fantastisch! What a beauty.

Geef een reactie