Zonvakantie

Mijn zonvakantie en surf ervaring in juni

Ik ben dus in juni eventjes een week op zonvakantie geweest. Het was eigenlijk helemaal niet nodig om weg te gaan uit Nederland met dat prachtige weer, maar toch is het fijn om even helemaal er uit te zijn. En wat ik dan voornamelijk doe natuurlijk, is surfen. En ik heb echt super gesurfd! Mimizan in Frankrijk was de plek waar ik naartoe ging, dus als je ook op zonvakantie wil met surf-opties, ga daarheen! Samen met mijn vriend heb ik daar een prachtige tijd beleefd op vakantie.

De plek

Mimizan ligt eigenlijk al vrij dicht bij Spanje. Het mooie is, het ligt niet echt in de buurt van grote steden, dus je gaat er echt heen voor je rust en kustervaring. Naast surfen kun je er ook allerlei andere activiteiten doen. Mijn zonvakantie in Mimizan was ook lekker actief. Ik heb een keertje gekanood in de rivier bijvoorbeeld. Verder kun je ook paddleboarden, dat is niet echt surfen maar je staat stil op een board. Zie het als een combinatie tussen kanoën en surfen. Als je een beetje wil buurten kun je in de buurt ook nog kasteeltjes bezoeken en er is een straatmarkt. Ook kun je musea bezoeken als je daar zin in hebt.

Zonvakantie en surfen

Op het strand liggen en surfen gaan ideaal samen. Daarom was op zonvakantie gaan naar Mimizan zo leuk. We hebben veel op het strand gelegen en boekje gelezen, maar ook veel golven gepakt. En de golven zijn behoorlijk hoog, dus het gebied is in principe niet voor beginners. Het viel ons ook op dat er allerlei surfscholen daar zitten, omdat je daar dus echt goed kunt surfen. De wind staat op de juiste manier op het water, waardoor de golven ook niet te dicht op elkaar komen, ook belangrijk. Overigens als je wel een beginner bent kun je gewoon naar zo’n surfschool gaan en een beginnerspakket nemen, want ze leren je eerst een hoop op land.

Mijn volgende zonvakantie

Ik heb het echt heerlijk gehad, mijn zonvakantie in Mimizan. Alleen weet ik niet zo goed waar ik hierna heen moet. Heb je misschien advies? Ik ben op zoek naar een mooie zonvakantie locatie waar je kunt surfen of in ieder geval andere activiteiten kunt doen. Ook vind ik het leuk als er een klein beetje cultuur is om te bezoeken. Dus weet jij de ideale plek voor de volgende droomvakantie? Ik hoor het graag!

Geef een reactie