De leukste stijl voor je interieur

Op deze website schrijf ik natuurlijk veel over de leukste ervaringen in het leven. Over de mooie dingen zowel als het gaat om je eigen uiterlijk, je vakanties, je carrière enzovoorts. Maar iets anders waar ik zelf graag mee bezig ben is interieur design. Kamers zoals je keuken, woonkamer en slaapkamer zijn waar je vaak de meeste tijd besteed. Zeker als je iemand zoals ik bent die een klein bedrijfje heeft vanuit eigen huis. Ik ben vaak thuis. Dus dan wil je ook graag in een fijne omgeving thuis zijn. Daarom ben ik altijd bezig met het interieur van mijn woning mooier maken. Dit is ook fijn als ik gasten over de vloer heb. In dit artikel bespreek ik mijn persoonlijke smaak en hoe je een hele leuke interieurstijl kunt ontwerpen voor je eigen woning.

Licht geeft ruimte

Het is nu nog winter, dit betekent dat de dagen kort zijn en het veel donker is. Voor mij is een heel belangrijk aspect van het interieur hoe ruimtelijk het aanvoelt. Aangezien ik in een grote stad woon en geen miljonair ben is mijn woning niet gigantisch. Maar doordat ik een groot raam heb met veel natuurlijk licht en mijn muren in lichte kleuren heb geschilderd geeft dat toch een gevoel van ruimte. Je wilt natuurlijk niet dat het te kaal aanvoelt dus ik heb ervoor gekozen om wel leuke foto’s en schilderijen aan de muren te hangen. Daarnaast heb ik ook kleurvolle meubels.

Combineer stijlen

Wanneer we het hebben over interieur design, hebben we het vaak over verschillende stijlen, een natuurlijke stijl, een futuristische stijl, een ouderwetse stijl. Naar mijn mening is het over het algemeen het beste om verschillende stijlen te combineren. Op deze manier krijg je een origineel en creatief interieur. Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld een modern uitziende vloer, lichte kleuren en futuristische kasten maar tegelijkertijd vond k het ook leuk om een retro bank te hebben. Ik ben zeer geïnteresseerd in de jaren zestig namelijk dus heb ik een bank in de jaren 60 stijl.

Praktisch met ruimte omgaan

Naast dat een interieur mooi moet zijn is het natuurlijk ook belangrijk dat je effectief bent met de ruimte die je hebt. Zo is het verstandig om een bed te hebben waaronder je ook spullen kunt opslaan. Hiermee bedoel ik niet een hoogslaper maar een bed frame met misschien 40 centimeter ruimte eronder bijvoorbeeld. Kies ook om wat planten in je kamer te hebben, dit geeft de kamer frisse lucht en een natuurlijke uitstraling.

Geef een reactie

De leukste stijl voor je interieur

Op deze website schrijf ik natuurlijk veel over de leukste ervaringen in het leven. Over de mooie dingen zowel als het gaat om je eigen uiterlijk, je vakanties, je carrière enzovoorts. Maar iets anders waar ik zelf graag mee bezig ben is interieur design. Kamers zoals je keuken, woonkamer en slaapkamer zijn waar je vaak de meeste tijd besteed. Zeker als je iemand zoals ik bent die een klein bedrijfje heeft vanuit eigen huis. Ik ben vaak thuis. Dus dan wil je ook graag in een fijne omgeving thuis zijn. Daarom ben ik altijd bezig met het interieur van mijn woning mooier maken. Dit is ook fijn als ik gasten over de vloer heb. In dit artikel bespreek ik mijn persoonlijke smaak en hoe je een hele leuke interieurstijl kunt ontwerpen voor je eigen woning.

Licht geeft ruimte

Het is nu nog winter, dit betekent dat de dagen kort zijn en het veel donker is. Voor mij is een heel belangrijk aspect van het interieur hoe ruimtelijk het aanvoelt. Aangezien ik in een grote stad woon en geen miljonair ben is mijn woning niet gigantisch. Maar doordat ik een groot raam heb met veel natuurlijk licht en mijn muren in lichte kleuren heb geschilderd geeft dat toch een gevoel van ruimte. Je wilt natuurlijk niet dat het te kaal aanvoelt dus ik heb ervoor gekozen om wel leuke foto’s en schilderijen aan de muren te hangen. Daarnaast heb ik ook kleurvolle meubels.

Combineer stijlen

Wanneer we het hebben over interieur design, hebben we het vaak over verschillende stijlen, een natuurlijke stijl, een futuristische stijl, een ouderwetse stijl. Naar mijn mening is het over het algemeen het beste om verschillende stijlen te combineren. Op deze manier krijg je een origineel en creatief interieur. Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld een modern uitziende vloer, lichte kleuren en futuristische kasten maar tegelijkertijd vond k het ook leuk om een retro bank te hebben. Ik ben zeer geïnteresseerd in de jaren zestig namelijk dus heb ik een bank in de jaren 60 stijl.

Praktisch met ruimte omgaan

Naast dat een interieur mooi moet zijn is het natuurlijk ook belangrijk dat je effectief bent met de ruimte die je hebt. Zo is het verstandig om een bed te hebben waaronder je ook spullen kunt opslaan. Hiermee bedoel ik niet een hoogslaper maar een bed frame met misschien 40 centimeter ruimte eronder bijvoorbeeld. Kies ook om wat planten in je kamer te hebben, dit geeft de kamer frisse lucht en een natuurlijke uitstraling.

Geef een reactie