Een gezonde werkplek, hoe richt jij die in?

Door de huidige situatie en de corona crisis, werken er nu erg veel mensen thuis. Thuiswerkers dienen een nieuwe werkplek voor zichzelf te creëren, terwijl ze ook in een compleet nieuwe situatie zijn beland. Wellicht dat het niet altijd rustig is in huis, wellicht dat je snel bent afgeleid of misschien houdt je nu wel andere gewoontes aan. In dit blog gaan we specifiek in op de inrichting van de werkplek, die zorgt voor een gezonde werkomgeving!

We zullen in dit blog gaan kijken naar verschillende materialen die je kunt gebruiken bij de inrichting van de werkplek. Ook geven we je graag tips om ervoor te zorgen dat je altijd gezond en fit aan het werk zult gaan! 

Kom in beweging tijdens het werk

Wanneer je voor je werk veel achter een bureau dient te werken, is het erg belangrijk om tussen het werk door in beweging te komen. Door constant en frequent te zitten, is de kans erg groot dat je een ongezonde werkhouding zult aanhouden. Vele specialisten op het gebied van gezondheid zeggen het ook al: “Het vele zitten is het nieuwe roken”. Wanneer we dus erg veel zitten, zijn we net zo slecht bezig als dat we zouden gaan roken.

Voordelen van beweging tijdens het werk

Het is daarom goed om na iedere gewerkte 1,5 / 2 uur in beweging te komen. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om een klein rondje te lopen, of kun je even aan de slag om bijvoorbeeld de was tussendoor op te hangen. Je zit nu toch al thuis!

Wanneer je in beweging komt tijdens het werken, zal dit erg veel voordelen met zich meebrengen. Door actief in beweging te komen, voorkom je de vergrote kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Wanneer je de gehele dag achter het bureau zit, is deze kans veel groter.

Zorg voor een juiste houding!

Naast dat het goed is om  in beweging te komen tijdens het werk, is het ook erg belangrijk om een juiste houding aan te houden tijdens je werk. Ergonomische bureaustoelen zouden je hier erg goed bij kunnen helpen. De ergonomische bureaustoelen bewegen mee met de houding die je aanhoudt. De leuning ‘duwt’ je als het ware naar voren, waardoor je nooit achter uitgezakt kunt werken. Je zult constant een juiste houding aanhouden, waardoor je nooit last kunt krijgen van je rug!

De ergonomische bureaustoelen zijn aan te schaffen bij Bureaustoel24. Hier zijn verschillende soorten bureaustoelen te koop, die er specifiek allemaal voor zorgen dat je een juiste houding aan zult houden.

We hopen dat je iets hebt aan deze tips, om ervoor te zorgen dat jij een actievere en gezondere werkhouding aan zult houden. Succes!

Geef een reactie