dakterras aanleggen

Een dakterras, wie wil dat nou niet?

Laatst droomde ik dat ik opeens een dakterras had. Al mijn vriendinnen waren er weg van. In die droom zat ik samen met mijn vriendinnen, op een vrijdagavond, te genieten van een heerlijk wijntje. Want we zouden die avond gaan stappen. Nadat we lekker waren uit geweest en na het lange feesten wilden we nog even afteren bij iemand thuis. Iedereen keek mij gelijk aan, zeker omdat ik een dakterras had? Dus zijn we s’ avonds laat nog op het dakterras terecht gekomen. Precies waar we die avond begonnen waren. Na deze droom ben ik toch eens gaan nadenken of een dakterras aanleggen een leuk idee zou zijn? Dus ben ik de plus- en minpunten gaan opstellen voor mezelf. Misschien hebben jullie er ook wat aan dus daarom deel ik dit even in mijn blog!

De pluspunten van een dakterras

Een dakterras geeft een leuke plek waar je in de zomermaanden lekker kan loungen, chillen, avondeten, studeren en zonnen. Loungen met je beste vriendin of vriendje. Chillen met vriendinnen en vrienden voor het stappen. Lekker avondeten in de buitenlucht. Maar je kan ook relaxt studeren onder een parasolletje op je dakterras. Frisse lucht laat je helderder denken! En ten slotte kan je in de zomer heerlijk zonnen op je eigen terrasje. Dan hoef je niet helemaal naar de stad of het strand om te genieten van een terras.

De minpunten van een dakterras.

In de wintermaanden is het vaak te koud om op je dakterras te zitten. Dus dan zal je het dakterras niet vaak gebruiken. Maar als je een dakterras aan laat leggen dan doe je dit eigenlijk voor de wat warmere maanden. Dus dit had je eigenlijk al kunnen weten. Een dakterras aanleggen is niet goedkoop. Dit verschilt natuurlijk per aannemer maar wie kwaliteit wil moet daarvoor iets dieper in de buidel tasten, zoals ze dat mooi zeggen. Laat je dakterras aanleggen door een echte professional uit de omgeving, zij hebben de nodige ervaring met dakterrassen aanleggen.

Een dakterras voor een leuke sfeer

Iedereen heeft natuurlijk verschillende redenen om een dakterras aan te laten leggen. Maar ik vind dat een dakterras een must have is voor alle jongeren onder ons. Het geeft ons een plek om ons terug te trekken om bijvoorbeeld te studeren of om juist op te feesten met vrienden en vriendinnen. Zo zitten we ook nog niet te vaak binnen, win-win toch? Een dakterras is natuurlijk ook erg leuk voor de sfeer van je huis. Dus ik ga ik dakterras aanleggen, jij ook? Laat het me weten!

Geef een reactie