babyspeelgoed

Het mooiste babyspeelgoed online

Baby speelgoed 1 jaar

Waarom is speelgoed voor een 1 jarige baby eigenlijk nodig? Over het algemeen wordt een 1 jarige baby enthousiast van felle kleuren, bewegingen, geluiden en bijzondere vormen die hij kan onderzoeken of combineren. Door een 1 jarige baby speelgoed te geven stimuleer je zijn/ haar vaardigheden op een speelse manier. Poppen doen het goed, hiermee kan je kind dagelijkse rollen naspelen zoals bijvoorbeeld, moedertje of doktertje. Dit stimuleert zijn/ haar fantasie. Het populairste is nog altijd houten babyspeelgoed. Er valt van alles met hout te doen, denk aan torens bouwen, ruimtelijke figuren door het juiste gat heen doen. Hiermee leert je kind woorden als, ”in”, ”op”, ”naast” enzovoort. Met kindermuziekinstrumenten stimuleer je zijn creativiteit en motoriek. Je kan ook samen met je kind daarop spelen door, bijvoorbeeld geluiden te maken en je kind aanmoedigen dat na te doen of je kind stimuleren om mee te klappen, dit stimuleert ook nog eens het zelfvertrouwen.

Buitenspeelgoed

Buiten zijn er genoeg speelmogelijkheden voor je kind. Een zandbak is iets waarmee je je kind een hele dag kan vermaken. Door zandkastelen, zandtaartjes of wat dan ook maken ontwikkelt je kind een goede motoriek, handigheid en een goede hand oog co√∂rdinatie. Om een sportvaardigheid ontwikkelen zijn er ook genoeg sportattributen te koop. Neem als voorbeeld een voetbaldoel, er zijn opblaasbare doelen met bijvoorbeeld een ”Cars” bedrukking erop. Dit kan je kind ook samen met een vriendje of vriendinnetje doen, om zo ook nog communicatievaardigheden te oefenen.

Speelgoed vanaf 4 jaar

Het beste speelgoed voor kinderen vanaf 4 jaar is educatief speelgoed. Je kind gaat vanaf 4 jaar oud naar de basisschool toe, hier gaat je kind leren lezen, schrijven, rekenen en sporten in groepsvorm tijdens de gymles. Dit kan je natuurlijk ook gratis verkrijgen door middel van apps, als voorbeeld de apps van ”Squla”.

Vanaf 6 jaar

Vanaf dat je kind 6 jaar is, kan je kind al steeds gerichter ballen gooien, poppetjes tekenen enzovoort. Als je kind 6 jaar is moet je uitdagender speelgoed kopen. Dit kan zijn legobouwpakketten, Knex in elkaar bouwpakketten. Een Smartgame of quiz doet het ook goed bij je kind, om wellicht zijn kennis te verrijken. Sommige kinderen kunnen zich meer vinden in boeken dan in speelgoed, dan is het belangrijk om te weten waar je kind interesse in heeft (in welke onderwerpen). Hier kan je dan boeken op uitzoeken. Er moet wel even gezegd worden dat het grootste deel van de kinderen wel de voorkeur geeft aan speelgoed.

Geef een reactie