Laptoptassen

Als zakenvrouw moet je op een paar dingen letten

Als vrouw in het zakenleven heb je het niet altijd gemakkelijk. Je moet ervoor zorgen dat je serieus genomen wordt, maar zonder je identiteit te verliezen. Je hebt je natuurlijk te houden aan de kledingregels van je bedrijf, maar als zzp-zakenvrouw moet je dat allemaal zelf uitzoeken. Wat past bij jou? Waar voel jij je prettig in? En, ook niet onbelangrijk: welke outfit geeft jou een zelfverzekerd gevoel? Je hoeft dan heus niet voor hele dure (merk-) kleding te kiezen. Als alles maar heel en schoon is, dan ben je al een heel eind op weg. Maar kleding is niet het enige waar je aandacht aan moet besteden, vergeet ook je accessoires zoals laptoptassen en schoenen niet.

Het is het innerlijk dat telt

Ja, maar met je uiterlijk kan je een eerste indruk maken die je zakendeal kan maken of breken. Lees je dus altijd goed in in de bedrijfscultuur van het bedrijf waar je naartoe gaat. Overdressed kan schadelijk zijn voor je deal: de klant kan dan denken dat je te duur bent, nog voor je je pitch hebt gedaan. Maar stap je underdressed binnen, dan kan dat net zo schadelijk zijn. Het is dus zaak om goed te kijken naar een combinatie van wat bij jou past én bij je (potentiële) klant.
Laptoptassen

Ontvang je klanten thuis? Een huispak kan dan echt niet

Als je, zoals ik, overwegend thuis werkt, dan is het natuurlijk heel verleidelijk om lekker in je pyjama of je huispak te werken. En daar is natuurlijk niks mis mee. Tot er klanten voor de deur staan. Die klanten hebben hun best gedaan om zich goed te kleden en dat verwachten ze, onbewust, ook van jou. Ook bij een videomeeting is je uiterlijk belangrijk. Zorg dat je haar goed zit en dat je make-up in orde is. Je kunt best een pyjamabroek met een nette top aan. Maar ga dan vooral niet staan! En, zorg dat het achter je opgeruimd is.

Accessoires maken de vrouw

Maar zorg ook hier dat het past. Ga jij in vol glitterornaat op pad? Dan kan het zijn dat je daarom afgewezen (of juist aangenomen) wordt. Datzelfde geldt voor de tassen die je meeneemt. Heb je een mooie laptoptas, dan maak je alvast meer indruk dan wanneer je je laptop meeneemt in een boodschappentas. Klanten zien dat je goed voor jezelf en je spullen zorgt en dat geeft ze het vertrouwen dat ze bij jou in goede handen zijn.

Geef een reactie