Op naar de zon!

Reis

Hoera! Ik snap niet hoe de tijd zo snel is gegaan – sterker nog, ik vind het bijna schrikbarend dat heel 2019 voorbij is gevlogen zonder dat ik het bewust gemerkt heb – maar elk nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel. En mijn voordeel, bij uitstek, is natuurlijk wel het feit dat mijn reis nu dichterbij dan ooit is. Korte samenvatting voor mijn volgers die dit even gemist hebben: eind januari vertrek ik eindelijk naar de Filipijnen voor ruim drie weken, samen met twee vrienden. We gaan hier rondtrekken, eiland hoppen, de cultuur proeven maar voornamelijk heel erg genieten van de warme zon. Deze wintermaanden hebben mijn huidskleur namelijk geen goed gedaan. Die is grauwer dan de gemiddelde grijsteint op de vloer in de ikea, en ik weet vrij zeker dat als iemand een aantal vingers achter mijn hoofd opsteekt, diegene aan de voorkant exact kan vertellen hoeveel het er zijn. Moraal van dit verhaal is dus eigenlijk dat ik die zon heel hard nodig heb en onwijs enthousiast ben dat we bijna gaan. We hebben deze reis namelijk afgelopen mei al geboekt. Het was altijd daardoor iets wat dusdanig ver op de horizon lag, dat ik het een beetje vergeet. Nu moet ik echter al langzaam gaan nadenken over kleding, wat mee te nemen, wat nog te kopen en welke bestemmingen we al een hotel moeten gaan vastleggen.

Bikini’s

En ik vind het heerlijk. Ik moest er even inkomen, maar de afgelopen avonden heb ik me vermaakt met het uitzoeken en boeken van alles wat we al nodig hadden. Ook heb ik vast een kledingselectie gemaakt om zo te kunnen zien wat ik eigenlijk nog mis en moe t kopen. Een van die zaken is namelijk een bikini. Ik heb nog wel een paar steenoude bikini’s, maar ik betwijfel of die nog passen en eigenlijk wil ik die ook helemaal niet aan op de fotos in het paradijs. Ik besloot daarom te winkelen voor nieuwe, en dat ging absoluut dramatisch. Blijkbaar is januari niet bepaald het seizoen waarin ik gemakkelijk badgoed kan kopen.  Zwaar in paniek (ik moest nog net niet aan de beademing) besloot ik mijn heil maar online te zoeken. Hier stuitte ik op een lingerie winkel waar ze nog een onwijs grote collectie dames badmode hadden. Ik heb er meerdere besteld, en ze zitten allemaal mooi, comfortabel en houden mijn voorgevel uitstekend op hun plek. Deze ga ik de hele vakantie aanhebben denk ik. Wat een geweldige koop, die reis kan niet meer stuk!

Geef een reactie