Vintage shoppen en lekker eten in Athene

Heb jij binnenkort een stedentrip op de planning staan, en dan heel misschien een stedentrip Athene? Dan kan jij als vintage- en foodlover je hart luchten daar. Er is in deze stad genoeg te doen. Zo kan je van barretje naar barretje gaan om cocktails te proeven of een dag gaan vintage shoppen om met leuke items weer thuis te komen. En wil je een dagje helemaal relaxen en niets doen? Ga dan een dagje naar het strand. Zelfs dat heeft Athene.

Akropolis here I come!

Wil je wat cultuur snuiven voordat je jezelf onderdompelt in de winkel-, eet- en drinkmood? Neem dan een bezoekje aan Akropolis. Akropolis betekent in het Grieks ‘het hoogste punt van de stad’. En dat is ook best wel logisch want Akropolis is gevestigd op een rots in Athene. Ook wel de heilige rots. Hier vindt je een aantal heilige tempels, gewijd aan verschillende goden zoals de beschermgodin Athena. Gelijk wat cultuur opgenomen tijdens jouw stedentrip.

Vintage shoppen in Protogenous Street.

Wanneer je een liefhebber hebt van vintage, dan wordt je helemaal blij in Athene. Er zijn overal wel vintage winkels te vinden. Vooral in de straat Protogenous Street. Dit is DE vintage winkel straat van Athene. Dus wie weet vindt jij een mooi klein pareltje die in de koffer past om mee naar huis te nemen. Helaas is het niet mogelijk om hele stoelen of andere meubelstukken mee te nemen. Maar je kan er wel inspiratie op doen. En wie weet vindt jij wel vintage Levi slotjes of een retro zonnebril. Deze items neem jij gemakkelijk mee naar huis.

Eten, eten, nooit genoeg eten.

In Athene kan je heerlijk genieten van goede gerechten en vooral goed eten. Lekkere vis mag dan ook zeker niet uit blijven. Athene is schatrijk aan heerlijke comfort food eettentjes waar je in de avonduurtjes, maar ook tijdens de lunch, kan genieten van lekkere gerechten. Sommige zijn zo populair dat een reservering niet uit kan blijven. Zoals bijvoorbeeld Nolan. Een echte must have voor op jouw lijstje maar heeft voor de avond uurtjes wel een reservering nodig. Voor de cocktail liefhebbers zijn er vol op barretjes waar jij van stoel naar stoel kan gaan om te genieten van verschillende cocktails en zo vanuit je stoel lekker naar mensen kan kijken.

Meer hoef je toch niet tijdens jouw vakantie? Dat dacht ik nou namelijk ook!

Geef een reactie