kantoorartikelen

Tips voor het aankomende studiejaar!

Studeren is niet altijd even makkelijk. Veel mensen vergeten dat je naast de gezelligheid en het borrelen soms ook nog wat tijd moet stoppen in het daadwerkelijk leren van je vak. En als je dan eindelijk wil beginnen helpt het natuurlijk enorm om goed voorbereid en uitgerust te zijn. Daarom heb ik  speciaal voor de uitstellers en rommelkonten wat tips en tricks op een rijtje gezet zodat jij  volgend studiejaar heelhuids doorkomt.

Plannen, plannen en nog eens plannen!

Studeren begint met een goede planning. Het is iedereen wel eens gebeurt dat ze veel te laat begonnen met leren met natuurlijk alle gevolgen van dien. Te laat beginnen met leren is zonde, want je slaat de stof die je probeert te stampen minder goed op voor de lange termijn. Tevens is het vaak veel te veel stof om in een of twee dagen te proppen. Koop dus nog voor het studiejaar begint een mooie agenda waarin je veel schrijfruimte hebt. Sommige mensen kiezen voor hun mobiele agenda, maar zelf verkies ik nog altijd de papieren versie over de mobiele versie. Persoonlijk vind ik het overzichtelijker werken maar de keuze is natuurlijk aan jou. In elk geval is het belangrijk dat je minstens twee weken vooruit probeert te plannen, zo hou je ten alle tijden het overzicht!

Zorg voor een goede werkplek!

Een timmerman werkt ook niet vanuit zijn woonkamer, dus waarom zou jij dat dan wel doen? Natuurlijk snap ik dat je als student niet echt kamers voor het oprapen hebt, maar toch is het belangrijk om ergens in je huis je eigen werkplekje te creëren, zet een bijvoorbeeld in de hoek een bureautje neer uitgerust met alle kantoorartikelen die je nodig hebt. Zorg ervoor dat papier, schriftjes en wat je ook maar nodig hebt voor je studie binnen handbereik is zodat je niet telkens hoeft op te staan. Door je werkplek en je recreatieruimte te splitsen is het makkelijker om in de juiste mindset te komen die je nodig hebt om te studeren. Je traint jezelf als het ware, zodra je aanschuift aan je werkplek is het tijd om te knallen, en zodra je klaar bent ga je lekker op de bank hangen. Wanneer je alles doet vanaf de bank zullen je hersenen moeite hebben met de omschakeling van ontspanning naar inspanning en andersom. Om je werkplek helemaal te optimaliseren is het nog een goed idee om je telefoon weg te leggen tot je klaar bent, zo minimaliseer je elk mogelijke kans op afleiding! Ik hoop dat je met deze tips volgend jaar een goede start kan maken, maar eerst is het nog tijd voor vakantie!

Geef een reactie