wereldkaart

Voor een half jaar alleen de weide wereld in

Eindelijk is het zover en heb ik mijn diploma binnen. Lange tijd heb ik getwijfeld over wat ik hierna zal doen, maar ik ben er inmiddels uit. Geen vervolgstudie op de universiteit, maar een wereldreisje! In het begin leek het mij allemaal nog een beetje spannend en misschien wel eng. Nu ik de stap toch heb gezet en de datum van mijn vertrek dichterbij komt, kan ik niet wachten om mijn backpack in te pakken. Er zijn zoveel culturen waar ik kennis mee wil maken. Deze blogpost wil ik dan ook gebruiken om de verwachtingen van mijn reis met jullie te delen.

De lekkere plekken op mijn lijstje

Als er iets is dat ik graag doe dan is het eten. De aanleg om dik te worden heb ik niet dus dan lukt het makkelijk om te eten zonder schuldgevoel. Ik ga tijdens mijn reis zeker langs de hotspots voor het lekkerste, ongezondste en reusachtigste eten. Streetfood uit Thailand kan niet ontbreken, want als er iets is waar ik van ga watertanden, is dat het wel! Ook in de landen om dit prachtige land heen vind je op elke twee meter een plek waar je lekker kunt eten. Het is te hopen dat ik niet ineens terugkom met tien kilo meer (ook al heb ik dat er misschien wel voor over).

Shoppen hoort er gewoon bij

Hoe je het draait of keert, ik ben en blijf een vrouw. Een vakantie zonder te shoppen is voor mij echt geen vakantie. Daarom zitten er tussen mijn bestemmingen voor deze winter ook landen (of eigenlijk steden) waar je heerlijk kunt shoppen. Het shoppen in de beste stad doe ik in het begin van mijn reis. De stad ligt namelijk niet heel ver van Nederland vergeleken met mijn andere bestemmingen. Kopenhagen is geweldig om leuke kleding te scoren! Naast deze shopstad ga ik zeker ook shoppen in Tokio en Dubai, want na Kopenhagen lijken dat de beste steden te zijn.

Leuk en spannend tegelijkertijd

Nooit eerder ben ik in mijn eentje naar een ander land afgereisd. Nu ga ik voor een half jaar weg en dat zet mij wel aan het denken. Aan de ene kant heb ik heel veel zin om kennis te maken met mensen uit andere landen en hun cultuur en taal te leren kennen. Aan de andere kant betekent dat natuurlijk wel dat ik iedereen waar ik van houd voor een half jaar niet kan zien. We zullen elkaar wel facetimen of spreken via skype, maar dat is toch anders.

 

Geef een reactie