Hanglamp

Een hanglamp past in ieder interieur

Je denkt eigenlijk nooit meer na over je lampen als ze eenmaal staan en hangen. Dus kijk eens goed om je heen. Wedden dat je minimaal één hanglamp in huis hebt? En dat is ergens ook wel logisch. Een hanglamp geeft goed, breed, licht en is dus in staat een groot oppervlak te bereiken. Door de hanglamp op de goede hoogte te hangen creëer je een sfeerlicht of juist een werklicht. Ook de sterkte van de bol doet wel iets natuurlijk. Kies je voor fel licht, bijvoorbeeld voor in je kledingkamer? Of kies je voor een meer gedempte sfeer? Je huis is pas echt compleet wanneer het goed “aangekleed” is met goede lichtbronnen.

Een hanglamp in iedere ruimte van je huis

Kijk, de oude vertrouwde hanglampen boven de eetkamertafel en de salontafel kennen we allemaal wel. Maar wist je dat je deze lampen ook heel goed kunt toepassen in de andere ruimtes in je huis? Kies bijvoorbeeld eens mooie hanglampen voor boven je aanrecht. Zeker wanneer je kiest voor dimbare exemplaren kun je er veel plezier aan beleven. Die ouderwetse tl-balkjes onder de keukenkastjes zijn wel een keer geweest. Trouwens, bovenkastjes in een (nieuwe) keuken worden toch haast niet meer gebruikt en geplaatst. Ruimte genoeg dus om goede hanglampen op te hangen.
Hanglamp

En wat dacht je van de badkamer en het toilet?

We zijn zo gewend om maar weer een plafonnière in de badkamer en het toilet te hangen, dat we niet verder kijken. Toch zijn er, ook voor in deze ruimten, prima hanglampen te vinden. Ze geven wat extra stijl aan je badkamer en je toilet. Eigenlijk moet je bij een verbouwing van deze ruimtes ook eens kritisch naar het lichtplan kijken. Is er voldoende licht om je op te kunnen maken? Heb je voldoende licht om goed schoon te kunnen maken? Veel mensen vergeten dat licht behalve mooi ook nog eens praktisch moet zijn.

Vooroordelen over LED-verlichting

Bij LED-verlichting denken we allemaal nog steeds aan koud, wit licht. Terwijl dat helemaal niet meer zo hoeft te zijn. Je kunt LED-verlichting tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog kopen. En met de diverse apps kun je er zelfs voor zorgen dat met één druk op de knop de complete sfeer in je huis wordt veranderd. Ook in die hanglamp boven de eetkamertafel. Zo kun je tijdens het eten ander licht hebben dan bij het natafelen. En dat gewoon door dezelfde lamp op te hangen!

Geef een reactie