Waar let je op bij het kopen van nieuwe schoenen?

Bij het kopen van schoenen kijken we vaak eerst naar de buitenkant. De kleur, het model, ga zo maar door. Wij vrouwen vinden het soms geen probleem om pijn te lijden om mooi te zijn. Maar wat betreft schoenen is het niet geheel onbelangrijk hoe ze zitten en dan moeten we toch echt soms ook rekening houden met de binnenkant. Vrouwen hebben over het algemeen meer last van voetproblemen dan mannen. Denk aan blaren, knobbels op de tenen, likdoorns, er is altijd wel iets. Deze voetproblemen worden allemaal veroorzaakt door het dragen van schoenen met een verkeerde maat, of gewoon een slechte schoen. Maar waar let je nou op?

Passen en aanraken

Het klinkt heel erg voor de hand liggend, maar het fysiek aanraken en passen van de schoen is erg belangrijk. Er wordt vaak vanuit gegaan dat je eigen schoenmaat maar goed is, maar elke schoen heeft een andere pasvorm. De ene schoen valt kleiner en de ander groter. Het is belangrijk dat er nog een beetje speling is wanneer je voet in de schoen zit, vooral bij de tenen. Let erop dat er bij de tenen in de lengte en in de breedte genoeg ruimte moet zitten.

De laatste tijd is het online shoppen hartstikke in, maar bij sommige kledingstukken niet praktisch. Schoenen zijn hier een voorbeeld van.

Zit het model gelijk goed?

Als de schoen niet gelijk lekker zit moeten er al wat alarmbellen gaan rinkelen. Een oplossing zoals een zooltje of hakje in de schoen gebruiken hoeft niet altijd te werken.

Wat voor soort schoen wil je?

Bij sommige gelegenheden moet je nog extra meer opletten. Bijvoorbeeld werkschoenen of hardloopschoenen. Hier loop je veel op en dan is het belangrijk dat de zool van de schoen niet te dun en soepel is. De zool is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de schoen waar je op moet letten. Een te stugge of stijve zool is ook niet goed. Je kan ook altijd advies vragen bij de winkel wat voor zool bij welke gelegenheid het beste past.

Gabor schoenen

Het assortiment van Gabor is erg breed en staat bekend om de goede kwaliteit pasvorm. Gabor schoenen kunnen gesorteerd worden op merk, kleur, maat, wijdte, versiering, dessin en stijl. Vooral het aanklikken van de wijdte van de schoen is erg prettig. Dit is niet een gebruikelijke optie die je vaak voorbij ziet komen. Gabor schoenen komen in verschillende modellen. Laarsjes, pumps, ballerina’s, sandaaltjes, etc. Bij Gabor schoenen heb je genoeg keuze.

Geef een reactie